Iedereen kan in de financiële problemen komen. Te veel leningen, een partner die langdurig ziek wordt, gokverslaving, werkloosheid, enzovoort. Als de problemen te groot worden, is het devies: durf hulp te vragen!

Wordt het daar eens tijd voor? Een hulp om dat te bepalen, zijn de onderstaande vragen:

  1. Sluit u de maand vaak af met een minteken op uw bankrekening?
  2. Vraagt u vaak vrienden om aan u geld te lenen?
  3. Heeft u opgebouwde schulden en kunt u deze moeilijk betalen?
  4. Heeft u het gevoel dat uw financiële situatie niet onder controle is?
  5. Vult u het ene gat met het andere?

Is het antwoord op enkele van deze vragen “ja”, dan kan dat een teken zijn dat u hulp en ondersteuning nodig heeft. Misschien wist u dit intuïtief al en is het nu de eerste stap om het aan uzelf toe te geven en, als vervolg, om advies en hulp te zoeken.

De gemeente heeft een afdeling Schuldhulpverlening. Die kan u wellicht helpen. De afdeling is te mailen op mailadres schuldhulpverlening@venlo.nl.

Op onze website vindt u verder informatie over hoe om te gaan met weinig geld. Denk daarbij aan onze pagina over Schuldhulpverlening en de pagina’s met de verschillende minimaregelingen. Zie ook dit document: Voorzieningen en Regelingen Minima 2020.